Een robuuste boerenstee, gelegen langs de ringdijk van een weidse polder uit de dertiende eeuw. Rondom de hoeve zijn weilanden, natuurgebieden en een recreatielandschap gelegen.
Omdat gewenste uitbreiding van het bedrijf ter plaatse nauwelijks mogelijk is, wordt het bedrijf verplaatst. Op de vrijkomende grond, in totaal 19 hectare, worden drie Nieuwe Landgoederen ontwikkeld. Landgoederen met de kwaliteit van de historische buitenplaatsen, maar met een eigentijdse uitstraling. Historische kwaliteiten in de zin van afstemming tussen architectuur, het omringende ‘park’ en het landschap uit de omgeving. De boerderij wordt in oude luister hersteld, de ligboxenstal en silo’s gesloopt en een woning op de boerderijkavel ontwikkeld in het kader van Ruimte voor Ruimte regeling. Onderzocht wordt om in de oude boerderij een museum en galerie onder te brengen.
De kwaliteiten van het landschap worden maximaal benut. Een van de grootste kwaliteiten is onmiskenbaar de openheid en de uitgestrektheid van de polder. Op een natuurlijke wijze voegen de landgoederen zich als gasten in het landschap, om in samenspel met de omgeving een toegevoegde waarde te vormen. In het landgoed worden historische waterlopen worden hersteld, natuurwaarden versterkt en het gebied wordt toegankelijk gemaakt voor bezoekers. Het landgoed smeedt verschillende landschapstypen aaneen en vormt een ecologische corridor. Op strategische punten worden elementen toegevoegd, zoals een vlonder, picknickplaatsen, bruggen, boomgroepen en beeldende kunst. Het landgoed vormt met de historische boerderij een kans om een totaalkunstwerk te maken. Een parel op Putten, waar landschap, verleden, bewoning, kunst en cultuur elkaar versterken in het symbiotische nieuwe landgoed.